In een tijd waarin de mensheid steeds onrustiger wordt is het van belang dat je bij jezelf blijft. Om dat te kunnen doen is het van belang dat je begrijpt dat jouw emoties niet bedoeld zijn als leidraad om op te reageren. Hoe wáár ze ook voelen, emoties vertellen niets over de werkelijkheid. Ze vertellen jou uitsluitend wat je gelooft. Emoties informeren je over jezelf, meer niet. Ze zijn dan ook uitsluitend bedoeld als feedback.

Niet langer zomaar reageren op emoties en ze op de correcte manier benutten is één van de grootste hordes die deze mensheid nog gaat nemen in de nabije toekomst. Deze verandering is een belangrijk onderdeel van de verschuiving naar een nieuwe beschaving.

Is dit gemakkelijk? Nee, zeker niet. Nog nooit in deze realiteit zijn we op een correcte manier omgegaan met overtuigingen en emoties. Dat was het plan, dus er is nooit iets fout gegaan. Maar nu we collectief naar een nieuwe beschaving gaan verschuiven, kiezen we er weer voor om hier op een natuurlijke manier mee om te gaan.

Jij kunt daar nu al mee beginnen. Realiseer je dat de emoties die je voelt, voortkomen uit jouw overtuigingen over wat jíj goed of fout vindt. Ze zijn een persoonlijke mening. Ze zijn absoluut niet gebaseerd op welke waarheid dan ook, ongeacht hoeveel mensen hetzelfde geloven.

Op emoties reageren alsof ze de waarheid vertegenwoordigen is de voornaamste reden dat er zoveel problemen op deze wereld zijn. Emoties zijn een indicatie van jouw eigen voorkeur. Een voorkeur waar de ander geen boodschap aan hoeft te hebben. De ander heeft eigen overtuigingen en voorkeuren, net als jij.

Er is geen wedstrijd gaande die moet uitmaken wie er gelijk heeft. Omdat emoties voorkomen uit meningen, heeft iedereen altijd gelijk. Iedere discussie is dan ook zinloos. De voorkeuren van een ander daadwerkelijk respecteren is een belangrijke stap in de richting van Wakker Zijn. Dit werkelijk begrijpen en doorvoeren betekent het einde van alle manipulatie en onderdrukking.

Betekent dit dat je moet doen wat de ander als voorkeur heeft? Absoluut niet. Maar dat is omgekeerd ook het geval. Begin vanaf nu te beseffen dat iedere keer dat je vindt dat iemand iets anders zou moeten doen, dat niet waar is. Dat de ander, net als jij, vrij is om zijn of haar voorkeuren na te volgen. Ongeacht wat je gelooft of wilt. Niemand is de baas over een ander, ongeacht de situatie. In de nieuwe beschaving is dit vanzelfsprekend.

De nieuwe beschaving wordt gekenmerkt door eenheid. Weliswaar op een andere manier dan mensen nu nog geloven, maar eenheid is dan een feit. Zonder deze grote stap is die niet mogelijk. Je hoeft niet te wachten, je kunt die eenheid nu al in jouw eigen realiteit ervaren. Het is aan jou.

Met alle liefde ❤️
Robell

 

 

Wil je op de hoogte blijven van andere artikelen en meer, geef je dan op voor de nieuwsbrief onderaan deze pagina.