Lieve vrienden,

Eén van de belangrijkste veranderingen die we gaan ervaren in de toekomst is dat we onszelf voor het eerst gaan vertrouwen. Dit is niet een mentaal vertrouwen, gebaseerd op wat je hebt bereikt of weet, of omdat je jezelf hebt vertelde dat je een 'goed mens' bent. Dat is nu nog het geval, maar het veroorzaakt uiteindelijk enorme problemen en beperkingen.

Het nieuwe vertrouwen dat we gaan ontdekken is gebaseerd op het besef, de herinnering, van wie en wat we zijn en dat dit voldoende is, omdat er niet iets werkelijk beter of slechter is. Iets is alleen anders. Met die herinnering komt ook de realisatie dat we een realiteit kunnen creëren die we wensen, omdat we geen slachtoffer zijn, dat nooit zijn geweest. We weten dan, zonder enige twijfel, dat we altijd voor onszelf zorgen en dat altijd hebben gedaan. We begrepen het simpelweg niet. In de Pionierscursus Update die ik onlangs verstuurde schreef ik het volgende. Ik wil jou dat ook graag meegeven:

"Met deze update wil ik je er nog eens aan herinneren dat je jezelf kunt vertrouwen. Dat je jezelf steeds weer helpt, op talloze manieren. En dat je jezelf nooit zat bent, nooit ongeduldig wordt. Terwijl we als persoonlijkheid een hekel aan onszelf kunnen hebben, ongeduldig en teleurgesteld kunnen zijn, is het prachtige dat we in wezenlijke zin die conclusies nooit zullen delen."

"We zijn onze eigen perfecte partner, met eeuwig geduld, eeuwige liefde en begrip. Altijd geven we onszelf wat we maar kunnen, ongeacht of we het aannemen. Met het vertrouwen dat we het uiteindelijk zullen snappen en toelaten, terwijl we hier blind voor onszelf rondwandelen, klagend en tierend. Niemand begrijpt zo goed waarom je bent wie je bent, denkt wat je denkt en voelt wat je voelt, als jijzelf. Daarom kun je jezelf eeuwig vertrouwen."

Ik wens je een prachtige dag!

Met alle liefde ❤️
Tom

 

Dit artikel stond in de nieuwsbrief van 12 december 2018. Wil je op de hoogte blijven van andere artikelen en meer, geef je dan op voor de nieuwsbrief onderaan deze pagina.