Als je je onbestemd voelt sinds kort, dan is dat niet verwonderlijk. Er gaat een nieuwe energiegolf door deze realiteit die er niet om liegt. De verschuiving gaat gestaag door en rond 2050 is de oude beschaving zoals we die kennen al grotendeels verdwenen. Dan zijn we druk bezig met de opbouw van een nieuwe beschaving.

Maar voordat dit gebeurt zijn er enorme innerlijke verschuivingen nodig, in een korte tijd. Deze golven zorgen daarvoor. De veranderingen die je van binnen voelt zijn niet tegen te houden. Je hebt daar al voor gekozen, voordat je jezelf hier, specifiek in deze tijd, projecteerde. Dus nu verschuivingen binnen jezelf plaatsvinden, is het van belang dat je niet de hakken in het zand zet, in een poging alles bij het oude te houden. Het oude verdwijnt, onherroepelijk. En dat gebeurt ook als je daar als mens niet voor kiest. De keuze is al gemaakt, anders had je jezelf niet hier nu geprojecteerd.

Ik begrijp dat je je op dit moment niet herinnert dat je die keuze hebt gemaakt. Dat je misschien verontwaardigd bent, alsof iemand anders dan jij daarvoor heeft gekozen. Maar dat betekent niet dat het niet waar is. De wereld is een reflectie van ons individueel. Alleen al aan het collectief kun je zien dat er bij ons van binnen veel gaande is.

Tegen je eigen keuzes ingaan betekent meer conflict in jezelf en daarmee ook buiten jezelf. Tenzij je dat zoekt, is het veel handiger om vertrouwen te hebben in jezelf als breder geheel, als Essentie. Want dat kún je hebben, altijd! Maar dan is het wel belangrijk dat je niet langer weerstand biedt aan de veranderingen die je zelf doorvoert. Verschuivingen gaan gepaard met onrust en allerlei gevoelens en emoties die komen en vanzelf weer gaan - mits je niet gaat oordelen en krampachtig vasthoudt aan wat je nu nog gelooft dat 'belangrijk' is. Ik garandeer je dat wanneer je eenmaal Wakker bent alles is omgedraaid: wat nu belangrijk lijkt, wordt onbelangrijk. En wat nu onbelangrijk lijkt, blijkt belangrijk. De wereld zoals je die kent eindigt. En dat gebeurt omdat wíj van binnen helemaal anders gaan kijken naar onszelf en elkaar.

Met alle liefde,
Tom

 

Dit artikel stond in de nieuwsbrief van 26 oktober 2018. Wil je op de hoogte blijven van andere artikelen en meer, geef je dan op voor de nieuwsbrief onderaan deze pagina.