Tom de Kok Teachings | Robell: de paradoxale beslissing
46492
post-template-default,single,single-post,postid-46492,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Robell: de paradoxale beslissing

Artikel — 15 november 2015

Robell: de paradoxale beslissing

De meeste mensen denken nog altijd dat er maar één jij bestaat. De werkelijkheid is dat er talloze versies van jou bestaan. Om alle mogelijke beslissingen te kunnen nemen moeten er even zoveel jij’s beschikbaar zijn voor het volgende moment. Neem je eenmaal een beslissing, dan stap je in de gekozen nieuwe jij. Maar ook alle andere niet gekozen versies van jou op dat moment bestaan en leven door. Al die andere versies leven de andere beslissingen waarvoor jij zelf niet hebt gekozen. De werkelijkheid is dat er een astronomisch aantal versies van jou bestaat in ieder moment. Ook al ervaar jij alleen de gekozen jij, alle andere mogelijke varianten bestaan ook en worden ervaren door het Al-Dat-Is.

Alles wordt altijd ervaren, ongeacht de versie die jij kiest om hier nu te ervaren.

Dit is belangrijk, omdat tot op heden veelal wordt gedacht dat je met je beslissingen invloed uitoefent op het bestaan. Het idee is dat iets niet – of juist wel – wordt gecreëerd door een andere beslissing te nemen. Dat is dus onwaar. Alles wordt altijd ervaren, ongeacht de versie die jij kiest om hier nu te ervaren. Met andere woorden, je ontspringt geen enkele dans, voorkomt geen enkele creatie, door een bepaalde beslissing te nemen. Alle versies van iedere beslissing worden ervaren, hoe dan ook. Ons advies is dan ook om te ontspannen en niet zo zwaar te tillen aan iedere beslissing. Doe je iets niet, dan doe je het ook wel.

Ben je eenmaal wakker – wat we de 5e dimensie noemen – dan ben je je ook bewust van al die andere versies in ieder moment. Je kunt dan alle andere varianten van je beslissing alsnog ervaren en leren wat de impact daarvan is. Inderdaad, wakker zijn betekent multidimensioneel ervaren!

Met alle liefde,
Robell