Tom de Kok Teachings | Over Tom de Kok
45879
page-template-default,page,page-id-45879,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Over Tom de Kok

Door een reeks spirituele ervaringen op jonge leeftijd begon Tom de illusie van deze realiteit te doorzien. Hij realiseerde zich dat de wereld waarin we leven een droom is en geen werkelijkheid. En dat de manier waarop we onszelf en deze wereld ervaren uitsluitend door onszelf wordt bepaald: we vormen onze eigen realiteit.

Gedurende zijn leven werd hij zich steeds meer bewust van zichzelf op een breder en dieper niveau. De realisatie dat hij veel meer is dan alleen de identiteit Tom stelde hem in de gelegenheid zich van zijn identiteit los te koppelen. Hierdoor is hij in staat om vanuit zijn wezenlijke Zelf, een collectief van bewustzijn genaamd Robell, te communiceren.

Natuurlijk, ik zou een boodschap kunnen uitdragen die erin gaat als koek. Praten over eenheid, liefde, dienstbaarheid en non-dualiteit, zoals zovelen doen. Het zou me zeker meer 'commercieel succes' opleveren. Maar het zou ook direct ten koste gaan van mijn wezenlijkheid en oprechtheid. En ik zou niet meer iets van werkelijke waarde bieden. Wat ik dan alleen nog zou doen is laten zien hoe je met mooie geaccepteerde woorden en gedrag een gehoor kunt krijgen. De mensheid verdient meer dan dat.

Door de jaren heen gaf Tom meer dan 800 workshops en lezingen over wie en wat we zijn, de werking van de mens en ons bestaan. Vanwege zijn diepgaande kennis werd hij voor tal van tv- en radioprogramma’s uitgenodigd, waardoor meer en meer mensen wakker begonnen te worden.

Naast de (inter)nationale lezingen en workshops doceerde Tom de afgelopen 15 jaar diverse behulpzame methoden en technieken door heel Nederland en daarbuiten. Hij startte een scala aan transformerende projecten, waaronder The wake Up Course (voorheen ‘de Terugkeer Serie’) en Rapid Healing. Om wie aan het wakker worden is te ondersteunen biedt Tom Pionierscursussen, een week lang dagelijks transformerende audiosessies met Tom/Robell en ander niet-fysiek bewustzijn. En via unieke 5e Dimensie ontmoetingen en –retraites draagt hij actief bij aan de huidige planetaire transformatie, de perceptieverschuiving naar een volledig nieuwe samenleving, die wordt gekenmerkt door eenheid, liefde en vrijheid.

Naar aanleiding van de Pionierscursussen verscheen in 2015 voor het eerst een boek van Tom, getiteld ‘Wakker Zijn in een slapende wereld’. Een bijzonder boek dat transformeert, wakker maakt en nieuwe inzichten biedt, ver voorbij de huidige, bekende spirituele ideeën.

Tom brengt geen nieuw geloof, geen nieuwe filosofie en geen nieuwe theorie. Hij vertegenwoordigt geen enkele ‘school’ en geen enkele richting. Hij wijst elk gezag van goeroe, leraar of geestelijk leider af. Hij wenst niemand ergens van te overtuigen en heeft geen missie. Hij is simpelweg beschikbaar voor wie daaraan behoefte heeft. Tom weet dat iedereen zelf in staat is de werkelijkheid van- en in zichzelf te vinden. Wat hij wenst voor anderen is dat zij ontdekken wat hij als werkelijkheid weet, opdat ook zij het wezenlijke in zichzelf kunnen ontdekken en ervaren.

We zijn apart én één. We zijn gebonden én vrij. Er is niets én er is alles. Alles is waar én alles is perceptie. De werkelijkheid is één grote paradox.

Over Robell

Tom’s inzichten komen voort uit een diepe verbondenheid met zijn Wezenlijke Zelf, genaamd Robell. Robell is een verzamelnaam van een collectief van niet-fysiek bewustzijn, verdeeld over verschillende dimensies. Door zijn focus te verplaatsen naar zichzelf in andere dimensies kan hij vanuit zo’n positie en perceptie communiceren. Hij communiceert dus niet met ‘ander’ bewustzijn, channelt niet en is geen ‘boodschapper’ van ander of ‘hoger’ bewustzijn. Tom is zich volledig bewust van wat en hoe hij communiceert en neemt daarvoor ook alle verantwoordelijkheid. Eenvoudig gezegd laat hij de perceptie van ‘mens’ even los, om vervolgens te communiceren als het niet-fysiek bewustzijn dat hij – net als iedereen – in werkelijkheid is.