Tom de Kok Teachings | Over positief denken
48318
post-template-default,single,single-post,postid-48318,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Over positief denken

Artikel — 8 januari 2017

Over positief denken

Positief is het tegenovergestelde van negatief. Het zijn twee zijden van een munt die alleen kan blijven bestaan door beide zijden in stand te houden. Daarom moet – om positief te denken – noodzakelijkerwijs ook het negatieve denken in stand blijven.

Want nogmaals, wie positief wil denken moet negatief in stand houden.

Het is om die reden dat alleen met de grootste moeite dat polariteitsdenken kan worden volgehouden. Positief denken is dan ook eerder een gevangenis, geen vrijheid. Het is een cirkel, die alleen kan worden doorbroken door oprechte acceptatie van beide zijden. En dat is vervolgens alleen mogelijk door de volledig fictieve objectieve ideeën van goed en fout te laten varen. Vanaf dat moment is het zoals het is en ben jij zoals jij bent. Wat aan goed en fout overblijft, buigt om tot jouw persoonlijke voorkeur. Het is dan niet langer nodig om te proberen verandering af te dwingen door middel van positief denken, waardoor je juist in die cirkel blijft. Want nogmaals, wie positief wil denken moet negatief in stand houden. Dat is absoluut.

In plaats van het gepolariseerde positief denken ontstaat nieuw vertrouwen, van binnen uit.

In tegenstelling tot wat menigeen gelooft, betekent dit juist niet dat alles hetzelfde blijft of dat je dan niet langer ‘positief’ het leven bekijkt. In plaats van het gepolariseerde positief denken ontstaat nieuw vertrouwen, van binnen uit. Wat eerder werd gezien als negatief in de absolute zin wordt dan een indicatie van jouw eigen voorkeur. Daarop kun je je dan richten, zonder het negatieve nog als zodanig te bestempelen of bestrijden. Zo zet je nieuwe richtingen in die vóór je werken, moeiteloos.